وقتی صحبت از چای به میان می آید کمتر کسی میتواند جایگاه ویژه آنرا در بین خانواده های ایرانی انکار کند. چای نه تنها یک نوشیندی روزمره است بلکه به عنوان بخشی جداییناپذیر از فرهنگ و مهماننوازی ایرانی به حساب می آید. قرن ها پیش زمانی که چای توسط چینی ها از جاده ابریشم وارد کشور شد ابتدا به عنوان نوشیدنی لوکس مورد مصرف قرار می گرفت اما به سرعت در میان مردم محبوبیت یافت.
چای از گذشته تا امروز
ورود چای در ایران در دوران صفویه آغاز شد و بین اشراف و دربار محبوبیت خاصی پیدا کرد. سالها بعد در دوران قاجار توسط کاشف السلطنه کاشت آن در زمین های حاصلخیز گیلان شروع شد.
سنتهای چای در ایران
نوشیدن چای ایرانی تجربهای لذتبخش است. عطر و طعم طبیعی و دلپذیر چای ایرانی، همراه با سنتهای دیرینه، آن را به یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان تبدیل کرده است.
چای در فرهنگ ما ایرانی ها نمادی از مهمان نوازی است. اصلی ترین وسیله پذیرایی از میهمانان چای است.
چای به خصوص در زمان های قدیم تر در استکان های کمر باریک سرو می شد و هنوز هم قند و نبات و خرما همراه آن سرو می شود.
قبل از اینکه چای جای خود را در خانه های ایرانی ها جا باز کند در مکان های سنتی که چابخانه نامیده می شد به مردم عرضه می شد که محلی برای معاشرت و دور هم جمع شدن بوده