چای این نوشیدنی محبوب که به راحتی در هر منزل ایرانی پیدا می شود و جزو جدا نشدنی ترین نوشیدنی های خانواده های ایرانی است. به رغم محبوبیت و خواص بی شمار به خصوص چای ایرانی نکاتی را در مصرف این نوشیدنی باید رعایت کرد.
چای چند بار جوشیده و مانده
نگهداری و مصرف چای مانده و یا چند بار جویده به غیر از اینکه طعم و بوی چای طبیعی را تغییر می دهد پلی فنول موجود در چای با قرار گرفتن در معرض هوا اکسید می شود و تبدیل به مواد مضری می شود که برای بدن مفید نخواهد بود.
هرگز چای داغ ننوشید
دمای جوش آب صد درجه است و تحقیقات نشان می دهد مصرف مداوم چای و یا هر ماده غذایی با دمایی بالاتر از 65 درجه باعث التهاب سلولهای مری و معده و درنتیجه آسیب به آن اندامها می شود که به طور قطع به طور طولانی مدت برای بدن خطرناک است
نوشیدن چای سرد را فراموش کنید
میزان اگزالات موجود در چای سرد به شدت افزایش می یابد . اگزالات به راحتی با کلسیم بدن ترکیب می شود و کریستالهایی ایجاد می کند و این کریستال ها در کلیه تجمیع و در طولانی مدت باعث بروز سنگ کلیه می شود.
چای با معده خالی
چای حاوی مقادیر زیادی تانن است . تانن موجود در چای باعث تحریک معده و ترشح اسید معده می شود. پس مصرف چای به صورت ناشتا قطعا باعث احساس سوزش و تهوع می شود.
مصرف چای پررنگ را کنار بگذارید
هر چه چای پررنگ تر باشد کافئین و تانن بالاتری دارد. قطعا می دانید مصرف چای به خصوص چای غلیظ در شب باعث بیخوابی می شود اما مهمترین دلیل برای عدم استفاده از چای غلیظ تاثیری است که بر ترشح اسید معده و در نتیجه دستگاه گوارشی می گذارد.
چای را یک ساعت قبل و بعد از غذا ننوشید
بعد از صرف غذا بدن شروع به جذب آهن و املاح می کند مصرف چای قبل و بعد از غذا میزان جذب آهن را کاهش می دهد که این موضوع به مرور زمان باعث فقر آهن می گردد.
چای را با غلات و آجیل ها مصرف نکنید
آجیل و غلات منبع قوی از آهن هستند و تانن و اگزالات موجود در چای از جذب این ماده معدنی جلوگیری می کند.
چای با دارو؟ هرگز
املاح موجود در چای باعث از بین رفتن تاثیر دارو ها و یا حتی تغییر مکانیسم آن می شود که می تواند به شدت خطرناک باشد.
زنان باردار
به دلیل تغییرات هورمونی که در زنان باردار به وجود می آید تنها مجاز به دریافت حجم مشخصی از املاح و ویتامین ها به خصوص در مورد مصرف چای باید حجم محدودی از کافئین را دریافت کنند.
افراد مبتلا به رفلاکس معده
همانطور که در این مقاله بارها اشاره شد مصرف چای به دلیل املاح موجود در آن باعث تحریک معده و ترشح اسید معده می شود که این موضوع باعث بدتر شدن وضعیت افرادی می شود که مبتلا به رفلاکس معده هستند.
بیماران قلبی عروقی
نوشیدن چای برای این افراد به شدت مضر است که باعث احتمال تشدید بیماری می شود.
افراد مبتلا به کم خونی
همانطور که می دانید با مصرف چای، تانن های موجود در آن از جذب آهن توسط بدن جلوگیری می کند و آهن اصلی ترین ماده برای گلبول های قرمز خون است.