چای و دیابت
۲۸ آذر ۱۴۰۱ ۰۲:۲۱:۳۰ ب.ظ
امروزه به دلیل سبک زندگی اشتباه و استفاده از مواد قندی، یکی از بیماریهایی است که روز به روز افراد بیشتری را درگیر میکند دیابت است. پس از ابتلا به بیماری دیابت به مرور زمان شدت بیماری بیشتر میشود؛ تا جایی که باید تحت مراقبت و درمان شدید جهت جلوگیری از عوارض آن قرار گیرند. بیماران دیابتی باید از دمنوشهایی استفاده کنند که نیازی به شیرین کننده نداشته باشد و یا شیرینیهای طبیعی را جایگزین قندهای مضر کنند.
بررسیها در طب سنتی نشان میدهد که مواد معدنی و آنتی اکسیدان موجود در چای برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند می تواند مفید باشد. افراد دیابتی به گروهی از غذاهای مفید، مغذی و کمکالری نیاز دارند که قند خون را کاهش و التهاب در بدن را کم کند. مورد مهمی که در مصرف چای برای دیابت باید در نظر گرفته شود نحوه مصرف صحیح آن است.
چای چگونه بر دیابت اثر می گذارد؟
علت این که چای برای دیابت مناسب می باشد این است که حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در چای ترکیباتی اند که با رادیکال های آزاد و مواد شیمیایی مبارزه می کنند. این مواد شیمیایی و رادیکال های آزاد به مواد ژنتیکی و سلول ها آسیب وارد می کنند.
تحقیقات نشان دادهاند که برخی انواع چای دارای خواص ضد التهاب، کاهنده قند خون و تنظیم حساسیت به انسولین هستند. چای سیاه با بهبود مقاومت به انسولین، مشابه عملکرد انسولین و همچنین کاهش پاسخ التهابی در بدن را پی دارد.
برخی ترکیبات موجود در چای سبز نیز از جمله اپیگالوکاتچین گالات نشان داده اند که جذب گلوکز در سلول ها را افزایش می دهند، که باعث کاهش قند خون می شوند.
حال چای را چگونه مصرف کنیم تا برا دیابت موثر باشد؟
دمنوش چای در صورت مصرف اصولی جذب کربوهیدرات در بدن را نیز کاهش میدهد بنابراین برای بهرهمندی از فواید چای برای دیابت انواع چای طبیعی را خریداری کنید که فاقد اسانس و مواد افزودنی باشد چای را تازه دم و کم رنگ مصرف کنید و بیشتر از سه فنجان در روز مصرف نکنید.