معرفی چای سفید
۲۷ مهر ۱۴۰۱ ۱۰:۰۱:۵۳ ق.ظ
چای سفید چیست؟
شاید نام چای سفید به گوشتان خورده و یا حتی خرید چای سفید را داشته اید. در این مقاله میخواهیم با این چای و خواص آن بیشتر آشنا شویم.
چای سفیدمانند دیگر چای ها، از گیاه چای به دست می آید و فقط در برداشت و فرآوری، متفاوت است.
معمولا چایی که برای خشک کردنش به هیچ وجه پردازش نشده باشد، چای سفید نامیده میشود. نام چای سفید به این دلیل انتخاب شده که از برگهای تازه و جوان و ساقه انتهایی برگ چای، وقتی که هنوز جوانه های گیاه سفید و دارای پرز های نقره ای می باشند تهیه می شود. در واقع چای سفید، خیلی زودتر از دیگر انواع چای برداشت می شود.
برای تولید چای سفید جوانه های چای به سرعت و با دقت خشک می شوند، به طوری که به برگ اجازه اکسیداسیون مانند زمانی که برای تولید چای سبز یا سیاه استفاده می شود، داده نمی شود. طی فرایند اکسیداسیون، به برگ چای اجازه داده می شود در معرض هوا قرار بگیرد. هرچه این زمان طولانی تر باشد چای خشک تیره تر و بعد از دم کردن طعم بیشتری دارد. بنابراین طبیعی ترین چای، چای سفید است. چرا که کمترین فراوری را در بین انواع چای دارد.
نوشیدن چای سفید نیز در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده، این به دلیل این است که چای سفید اثر بخشی مثبتی بر سلامت و آرامش دارد.
چای سفید جزو چای های گرانقیمت می باشد، زیرا مراحل فرآوری سختی را برای آماده شدن گذرانده و در برداشت چای سفید، غنچه های چای به طور دست چین جدا می شود. چای سفید سوزن نقرهای گران قیمتترین چای سفید است. برگهای این چای شبیه به سوزن است و رنگ نقرهای دارد. مهمترین مرکز کشت چای سفید در جهان، در استان «فوجیان» چین قرار دارد.
برخلاف باوری که میگوید چای سفید کافئین ندارد باید بگوییم که گاهی چای سفید میزان کمتری کافئین نسبت به چای سبز و چای اولونگ دارد، اما برخلاف تصور چای سفید بدون کافئین نیست. برای مقایسهی دقیقتر مقدار کافئین در چایها نسبت به هم باید به منطقه تولید آنها دقت کرد، صرف نظر از نوع چای، با توجه به منطقه تولید چای، به طور مثال چای سیاه هند نسبت به چای سیاه چین مقدار کافئین بیشتری دارد؛ و در بین انواع چایهای سفید چای سفید سوزن نقرهای کافئین بیشتری دارد.
خواص چای سفید
این چای مانند دیگر چای ها دارای ترکیبات زیادی از قبیل آمینو اسیدها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، پلی فنول ها، کربوهیدرات ها، پروتئین ها، فلاونوئید ها، کافئین، مواد معدنی مانند پتاسیم، سدیم، منگنز، آهن و … می باشد که مقدار هر کدام از این ترکیبات در این چای ممکن است نسبت به چای سبز و سیاه کمتر و یا زیادتر باشد.
چای سفید سرشار از ویتامین آ است. که میتواند به از بین بردن خشکی چشم کمک کند و باعث درمان شب کوری گردد.
بیشترین مقدار آنتی اکسیدان برگ سبز چای در جوانه آن است و این فرآوری حداقلی و اکسیداسیون کم باعث حفظ آنتی اکسیدان در چای سفید میشود.
مطالعات نشان داده که چای سفید هم در درمان و هم در بهبود سرطان کمک میکند، چای سفید با داشتن آنتی اکسیدانها و فلاونوئیدها در کند کردن سرعت رشد سلولهای سرطانی کمک میکند. چای سفید بیشتر از دیگر سرطانها روی سرطان معده، روده بزرگ و پروستات موثر بوده است. این خاصیت چای سفید یکی از خاصیتهایی است که در عصر حاضر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. هرچند برای تایید مقدار اثر چای سفید بر سرطان باید مطالعات بیشتری به عمل آید.
چای سفید یکی از بهترین انواع چای برای مبارزه با رادیکال های آزاد است. یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره چای سفید می تواند از سلول های عصبی حیوانات در برابر آسیب رادیکال های آزاد به نام پراکسید هیدروژن محافظت کند. در حقیقت ، مطالعات نشان می دهد چای سفید دارای مزایای آنتی اکسیدانی مشابه چای سبز است.
نحوه دم کردن چای سفید
برای دم کردن چای سفید بهتر است به مانند دمنوشها اقدام کنید. در درجه اول بهترین کار این است که آب را بجوشانید و چند دقیقه صبر کنید تا از دمای ۱۰۰ درجه کمتر شود در واقع از جوش بیافتد. پس از چند دقیقه یک قاشق چای خوری چای سفید داخل فنجان مورد نظر ریخته و آب جوش را داخل آن بریزید و با قرار دادن یک درپوش پس از گذشت ۵ الی ۸ دقیقه دمنوش را میل کنید
رنگ این چای بعد از آماده شدن، زرد و مایل به طلایی می باشد. وقتی چای سفید را بنوشید، احساس خواهید کرد که بیمزه و شبیه به آب است ولی بعد از مدتی احساس یک مزهی شیرین ملایم خواهید کرد. غالبا چای سفید به عنوان یک نوع چای شیرین توصیف می شود. این چای نسبت به چای سبز دارای طعمی بسیار ملایم تر ولی دارای خواص بیشتر و یک منبا غنی از آنتی اکسیدان است.