طبق اعلام فائو، چای ایرانی با کیفیتترین چای در دنیاست و ارگانیک تولید میشود
۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ۱۱:۳۳:۵۷ ق.ظ
چای ارگانیک ایرانی بهترین چای کیفی دنیا
بر اساس اعلام سازمان خواروبار و کشاورزی جهان (فائو)، چای مرغوب و کیفی ایرانی از نظر کیفیت رتبه نخست را به خود اختصاص داده است چراکه 95 درصد از کشت محصول چای به صورت ارگانیک انجام می شود. به گزارش ایسنا، در حال حاضر کشت محصول چای باکیفیت ایران در رده پانزدهم جهان قرار دارد و میزان مصرف آن در رده دوازدهم است. در زمینه تولید محصول چای ارگانیک سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن برگ سبز چای از استانهای گیلان و مازندران برداشت میشود که حدود ۳۰ هزار تن چای خشک از آن تولید میشود و حدود ۶۴ هزار خانوار در زمینه تولید این محصول فعالیت دارند.
قیمت چای کیفی ایرانی پایین از دیگر کشورها
رییس اتحادیه چایکاران از مشکلات کشاورزان و به صرفه نبودن تولید آن گلایه و اظهار کرد که قیمت چای ایرانی پایینتر از چای سایر کشورهاست و امسال فقط چهار درصد افزایش قیمت برای آن لحاظ شده است. قیمت خرید تضمینی چای از قیمت خرید تضمینی برخی محصولات کشاورزی پایین تر مانده در حالی که هزینه تولید چای از هزینه تولید همان محصولات کمتر نیست.
مردم برای ارتقای سلامت خود و خانوادهشان چای داخلی مصرف کنند
جهانساز با بیان اینکه فروش بازار چای خشک خوب است و امیدواریم وضعیت فروش آن بهتر شود، وی اضافهکرد: چای ایرانی سالم و ارگانیک است و مردم برای ارتقای سلامت خود و خانوادهشان چای ایرانی مصرف کنند. چایکاران شمال کشور در سه مرحله بهاره،تابستانه و پاییزه برگ سبز برداشت میکنند. تشخیص چای طبیعی خشک از چای اسانس دار از طریق بو امکانپذیر است، چراکه چای اسانسدار، مواد شیمیایی دارد که فرار هستند و عطر چای را غلیظ تر می کنند. اما عطر چای طبیعی مدت بیشتری طول می کشد تا از بین برود. همچنین پس از دم کردن، اگر چای طبیعی مدتی بماند هیچ تغییری در رنگ آن ایجاد نمیشود اما رنگ چای اسانسدار پس از مدتی کدر میشود.