خارجی ها چای ارگانیک ایرانی را می نوشند و ایرانیان چایی اسانس دار خارجی را
۴ بهمن ۱۳۹۴ ۱۰:۳۹:۱۹ ق.ظ
اروپائیان چایی اصیل و سنتی ایران را مصرف می کنند
رییس سازمان چای ایران در گفتگو با ایسنا برای برداشت و تولید چای در سال 95 روزهای خوبی را پیشبینی می کند و میگوید چای خارجی که نیمی از آن به ارزش حدود 200 میلیون دلار به کشور قاچاق میشود عمدتا رنگ و اسانس است که مردم ایران آن را با رغبت میخرند اما چای ایرانی جزو با کیفیتترین چای موجود در جهان است که با قیمتهای بالایی به کشورهای اروپایی صادر میشود.
روزگاری چایی داخلی یکی از پردرآمدترین محصولاتی بود که چایکاران شمال کشور با آن زندگی شان را تامین میکردند اما طی سالهای گذشته وضعیت به گونه ای شد که بسیاری از باغات چای به باغ های مرکبات یا ویلا تبدیل شد و بسیاری دیگر نیز همانطور به حال خود رها شدند.
رییس سازمان چای می گوید انتظار عطر و رنگ زیاد از چای که به اشتباه در اذهان مردم جا افتاده است، کاملا غیرطبیعی و غیرمنطقی است. مردم ایران انتظار واقعی از چای ایرانی داشته باشند. چای خوب و کیفی رنگ و طعم طبیعی دارد و از عطر و اسانس در آن استفاده نمی شود.
نیاز کشور به چای خشک 110 هزار تن است که حدود 14 هزار تن آن ( معادل 13 درصد) در داخل تولید می شود. این در حالی است که در سالهای گذشته 65 درصد نیاز مصرفی کشور را در داخل تولید می کردیم که البته تنها حدود 50 هزار تن تولید داخل در بازار داخلی مصرف می شد.
( لازم به یادآوری است که تمام دغدغه فروشگاه مدرن اینترنتی چای شمال، معرفی و فروش همان 14 درصد چای تولید شده داخلی در کارخانجات چایسازی شمال کشور است که بالغ بر نیمی از این چایی ها نیز هنوز در انبار ها ذخیره شده و جایی در بازار داخلی ندارند )
بیایید برای افزایش سلامتی خود و حمایت از چایکاان سخت کوش شمال کشور، از این پس چای اصیل و ارگانیک و سنتی ایرانی را جایگزین چای اسانس دار و دارای افزودنی و ناخالص نماییم.