آیا همایش های چای و نمایشگاه های چایی که سالیانه چند بار با شعار حمایت از چای ایرانی در شهر تهران برگزار می شود، برای صنعت چای کشور مفید است؟

۲۲ آبان ۱۳۹۵ ۰۹:۱۵:۴۰ ق.ظ

لزوم برگزاری همایش و نمایشگاه سراسری چای و صنایع جانبی آن در محل تولید این محصول ملی

نمایشگاه چای | همایش چای خارجی | سمینار چای ایرانی | هدف نمایشگاه چای | چای لاهیجان | چای سبز | چای سفید

حمایت از چای ایرانی یا چای انورعلی!!

شک نداریم که در همه جای دنیا برای برگزاری همایش یک محصول و یا نمایشگاه فصلی تولیدات کشاورزی، مکانی را انتخاب می کنند که پایگاه اصلی تولید آن محصول یا صنعت باشد و عقل و منطق نیز به سادگی چنین حکم می کند چرا که همه المان های یک همایش و نمایشگاه کامل را به صورت طبیعی و با کمترین هزینه دارا می باشد. مزرعه کشاورزی، منطقه جغرافیایی، کارخانجات تولیدی، آشنایی با کشاورزان، بازرگانان محلی و تجار و مسئولان و کارخانه داران این حوزه و ... همه و همه از جمله عوامل سازنده و تشکیل دهنده هر گردهمایی در زمینه یک محصول کشاورزی از جمله چای می باشد. حال سوالی که مطرح می شود این است که شهر تهران کدام یک از این پیش نیازهای بالا را دارا می باشد که مسئولان چای کشور، خدای ناکرده، برای از سر وا کردن موضوع به صورت نمادین، در سال یکی دو بار این نمایشگاه و همایش را در جهت معرفی چای ایرانی! برگزار می کنند.

مگر تهران باغ چایی دارد که در جهت حمایت از تولید داخلی و کشاورز چایکار، نمایشگاه چایی کشور در آنجا برگزار می شود.

مگر درتهران کارخانه چایسازی وجود دارد که سالیانه همان یکی دو نمایشگاهی که به هر دلیلی برای حمایت از چای و چایکار ایرانی برگزار می شود، در این شهر است.

مگر این محصول ناب ایرانی چه گناهی دارد که هر بار به بهانه حمایت ازش، و دعوت از یکی دو تولید کننده ایرانی ثابت نمایشگاهی! از بین 130 تولیدکننده، زمینه معرفی محصول بی کیفیت تولید کنندگان خارجی را فراهم می کنید آن هم در شیک ترین هتل بین المللی تهران!

مگر چقدر ما بی اخلاق شده ایم که حاضریم با هزینه های گزاف برای نمایش چایی های عمدتا دارای رنگ شیمیایی کشورهای دیگر داریم ولی چایکار ایرانی پول ناچیز حاصل از فروش برگ سبز چای خود را پس از ماه ها تحویل می گیرد!

مگر چقدر مشاوران و مسئولین چای کشور از علم و دانایی و خرد به دور شده اند که در طول 40 سال گذشته حتی از برگزاری یک نمایشگاه جامع در شمال کشور دریغ کرده اند و ندای حمایت از چای ایرانی را به این شیوه در بوق و کرنا کرده اند.

مگر یکی از معضلات چای ایرانی صنایع جانبی این محصول از جمله صنعت بسته بندی اش نیست، کدام یک از شرکت کنندگان این نمایشگاه برای رفع چنین دغدغه ای شرکت کرده بودند؟ آیا همه شان صرفا به فروش و بازاریابی محصول خود فکر نمی کنند؟ کدام یک از دغدغه های چای ایرانی قرار است در این نمایشگاه رفع گردد؟!

مگر گیلان ما با این همه زیبایی و پرباری، چه کم از تهران دارد که اینچنین دسترنج ساکنانش، که میراثی ماندگار از نیاکان خوش ذوقمان می باشد، باید مورد بی مهری افرادی نه چندان آگاه قرار بگیرد.

مگر این مردم کشاورز و این همه زمین مرغوب کشاورزی و 130 کارخانه چایسازی و 52 هزار خانوار شاغل در این صنعت، چه گناهی دارند که از برگزاری سالیانه حتی یک نمایشگاه سراسری معرفی این محصول و این صنعت در استان گیلان، که در خور زحمت کشان این حوزه باشد، باید محروم باشند.

در کجای دنیا دعوت کردن از چند بازرگان و وارد کننده چای بی کیفیت و پر از سم و آفت، حمایت از تولید داخل و صنعت چای آن کشور است، اگر این ها فایده داشت که تولید داخلی از سالی 75 هزار تن به 20 هزار تن نمی رسید در حالی که 100 هزار تن اش امروزه در طول سال وارد می شود.

امید است که دلسوزان واقعی این مردم و این سرزمین، در این برهه از گذر زمان کارهایی هر چند کوچک در جهت حمایت حقیقی از این محصول و این صنعت و این کشاورزان داشته باشند و با برگزاری یک همایش بزرگ و هدفمند در یکی از شهرستان ها رودسر و املش و لاهیجان و لنگرود، که خاستگاه اصلی چای ایرانی است، گام هایی محکم و پرقدرت در جهت حمایت از چای ایرانی برداشته شود.

از استاندار عزیز گیلان و نمایندگان محترم این شهرستان ها و شهرداران و فرمانداران و مسئولین جهاد کشاورزی و سایر ارگان ها مرتبط، انتظاری بیش از این می رود... بی تفاوت نباشیم

شنبه 22 آبان 95
مجید درویشی دوانی
مدیریت فروشگاه اینترنتی چای شمال