اخبار

  << قبلی   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   بعدی >>
 

سرنوشت پدر چای ایران

۵ بهمن ۱۴۰۱ ۰۲:۰۸:۵۰ ب.ظ

با ورود چای به ایران و افزایش علاقه و گسترش مصرف چای در دوره ناصری تلاشهایی جهت کاشت این گیاه در ایران انجام شد؛ ولی موفق به انجام این کار نشدند. تا اینکه در دوره مظفرالدین شاه شخصی به نام  محمد خان قاجار قوانلو که کارمند وزارت خارجه بود متوجه شد که سالیانه مبلغ زیادی ارز برای خرید چای از کشور خارج می شود و با تحقیق و بررسی متوجه شد که می توان این گیاه را در ایران پرورش داد و در یادداشتی نوشته بود: " علی‌التحقیق مبلغ ۱۰ کرور تومان برای خرید چای هر ساله از ایران خارج می‌شود. اگر همین مبلغ در مملکت بماند شاید جلوگیری از پریشانی و فقر و فاقه مملکت بکند " احداث اولین باغات چای در ایران از همین رو مقدار زیادی بذر چای و ۳ هزار نهال چای را در سال 1279 شمسی به ایران آورد و با بررسی های که انجام داده بود لاهیجان را برای کشت چای مناسب دید و وی مراقبت از مزرعه را به یکی از معتمدین محلی سپرد و دیگران و خان ها و زمین داران را نیز تشویق می کرد که چای بکارند و نتیجه آن شد که تولید چای ایرانی و استفاده از آن متداول شد. بالاخره تلاشها ...

مشاهده ادامه خبر

هرگز چای دیروز را ننوشید

۱۹ دی ۱۴۰۱ ۱۲:۲۰:۵۶ ب.ظ

کارشناسان و تولید کنندگان چای، نوشیدن این نوشیدنی را به صورت تازه دم کرده توصیه می کنند و این فقط به این دلیل نیست که طعم و عطر چای واقعی چای را حس کنید. اگر چای برای چند ساعت در فضای باز قرار بگیرد، در تماس با اکسیژن باعث ایجاد باکتری و ترکیبات مضر می شود. روی سطح چای به صورت یک لایه تیره ضخیم ظاهر می شوند که پوسته ای روی سطح چای باقی می گذارد. مخرب ترین اثر این مواد روی اندام های دستگاه گوارش و عمدتاً روی کبد است به این صورت که سبب تحریک و ترشح اسید معده می شود و به همین دلیل در بروز زخم معده موثر است. دم کرده چایی مانده، توسط ژاپنی ها «بدتر از نیش مار» و از نظر چینی ها با سم مقایسه می شود. ...

مشاهده ادامه خبر

آنالیز فیزیکی و شیمیایی چای به چه صورت است؟

۱۸ دی ۱۴۰۱ ۱۰:۵۷:۳۸ ق.ظ

چای بعد از آب یکی از قدیمی ترین و مفیدترین و پرمصرفترین نوشیدنی ها در جهان است. عطر، طعم و رنگ چای به اجزای سازنده شیمیایی آن در نتیجه کیفیت برگ سبز و فراوری اصولی آن وابسته است.کافئین، رطوبت، عصاره آبی، فیبر خام، مواد معدنی یا خاکستر از جمله فاکتورهای مهم کیفی هستند که در تشخیص کیفیت چای هستند. که با آنالیز فیزیکی شیمیایی قابل اندازه گیری هستند. اولین چیزی که از چای به ذهن می رسد کافئین آن است. کافئین یکی از اجزای مهم چای است که در تست چشایی چای نقش مهمی دارد و به عنوان یک موضوع مهم برای ارزیابی چای تلقی میشود. مقدار کافئین طبق استاندارد ایران در چای خشک حداقل 2  باید باشد. میزان کافئین در چای سیاه به عواملی مانند فصل برداشت و موقعیت جغرافیایی تغییر می کند. فیبر خام یکی دیگر از عوامل مهم تعیین کیفیت چای است و بخش بزرگی از مواد نامحلول چای را تشکیل می دهد. مقدار بالای فیبر در محصول نتیجه بی دقتی در برداشت یزگ سبز چای است که در طی آن ساقه همراه برگ چای برداشت می شود. مطابق استاندارد ملی ایران مقدار فیبر خام نباید از 16.5 بیشتر شود. ...

مشاهده ادامه خبر

لاغری با چای سبز امکان پذیر است؟

۷ دی ۱۴۰۱ ۰۱:۰۹:۴۹ ب.ظ

اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن هستید گیاهانی وجود دارند که به لاغری کمک می کنند. چای سبز یکی از گیاهانی است که به کنترل متابولیسم و اشتها تا حد زیادی کمک می کنند پس استفاده از آنرا دست کم نگیرید. فروشگاه آنلاین چای شمال امکان خرید بهترین چای سبز تولید ایران را برای شما فراهم می کند که با خیال راحت، با کیفیت ترین چای سبز ایرانی را خرید کنید. برگ های چای سبز دارای ترکیبات ضد التهابی و سم زدایی هستند که به محافظت از بدن شما در برابر تهدید رادیکال های آزاد کمک می کند و نیز می تواند سوخت و ساز بدن را افزایش دهد و با بالا بردن کارایی بدن، سوختن انرژی راافزایش دهد. چای سبز حاوی فلاونوئید است که مسئول افزایش سطح اکسیداسیون چربی و بهبود فعالیت انسولین در بدن است. چای سبز را چه زمانی مصرف کنیم؟ اگر یک ساعت قبل و بعد از غذا مصرف کنید باعث جلوگیری از جذب چربی می شود. نیم ساعت قبل خواب باعث کاهش وزن نیم ساعت قبل تمرین به بدن شما کمک می کند که چربی بیشتری بسوزانید. مطالعات نشان می دهند که افرادی که چای سبز را قب ...

مشاهده ادامه خبر

چای و دیابت

۲۸ آذر ۱۴۰۱ ۰۲:۲۱:۳۰ ب.ظ

امروزه به دلیل سبک زندگی اشتباه و استفاده از مواد قندی، یکی از بیماری‌هایی است که روز به روز افراد بیش‌تری را درگیر می‌کند دیابت است. پس از ابتلا به بیماری دیابت به مرور زمان شدت بیماری بیشتر می‌شود؛ تا جایی که باید تحت مراقبت و درمان شدید جهت جلوگیری از عوارض آن قرار گیرند. بیماران دیابتی باید از دمنوش‌هایی استفاده کنند که نیازی به شیرین کننده نداشته باشد و یا شیرینی‌های طبیعی را جایگزین قندهای مضر کنند. بررسی‌ها در طب سنتی نشان می‌دهد که مواد معدنی و آنتی اکسیدان موجود در چای برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند می تواند مفید باشد. افراد دیابتی به گروهی از غذاهای مفید، مغذی و کم‌کالری نیاز دارند که  قند خون را کاهش و التهاب در بدن را کم کند. مورد مهمی که در مصرف چای برای دیابت باید در نظر گرفته شود نحوه مصرف صحیح آن است.   چای چگونه بر دیابت اثر می گذارد؟ علت این که چای برای دیابت مناسب می باشد این است که حاوی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در چای ترکیباتی اند که ...

مشاهده ادامه خبر

مراحل چایسازی در ایران

۱۶ آذر ۱۴۰۱ ۱۰:۵۷:۲۴ ق.ظ

در مقاله قبل راجع به روشهای فرآوری چای در جهان و تفاوت چای سی تی سی و ارتدکس مطالبی ارائه کردیم. شاید برایتان جالب باشد که وقتی چای ایرانی را خریداری می کنید اطلاعاتی راجع به زحماتی که برای تولید آن کشیده می شود و فرآیند تولید آن داشته باشید. در این مقاله به توضیح مراحل فراوری چای به روش ارتدکس یا رسمی در واقع همان فرایند چایسازی در ایران می پردازیم. پس از برداشت برگ سبز چای سریعا به کارخانه انتقال داده می شوند تا قبل از اکسید شدن برگها فرایند چایسازی انجام گیرد از همین رو کارخانه های چایسازی در فواصل نزدیک به باغات چای احداث می گردند. مرحله اول: پلاس اولین مرحله پس از برداشت چای از باغات و مزارع، مرحله پلاس است. پلاس همان فرایند گرفتن رطوبت و تردی برگ سبز چای و پلاسیده کردن آن است. برگ‌های چای با استفاده از نوار نقاله به اتاق پلاس و محفظه‌های بزرگی به نام تراف منتقل می‌شوند. این مرحله برای کاهش رطوبت و پلاس کردن برگ سبز چای با استفاده از گرمایی که توسط پنکه‌ ها به زير ترافت های مشبک و روزانه دار، دمیده می‌شود م ...

مشاهده ادامه خبر

خرید و فروش عمده چای شکسته ممتاز در فروشگاه آنلاین چای شمال

۹ آذر ۱۴۰۱ ۰۲:۵۱:۵۴ ب.ظ

    در ابتدا به این موضوع می پردازیم که چای شکسته ممتاز چه نوع چایی است؟ چای شکسته ممتاز یکی از ارقام چای ایرانی است که بعد از خشک شدن برگ سبز چای در مرحله سورتینگ با توجه به اندازه آن از بقیه انواع چای جدا می شود. کیفیتی در حد چای زرین دارد با این تفاوت که برگها کمی به شکل پیچ دار و لول است. چای شکسته ممتاز جزو چای هایی است که حجم بالایی از آن در طول سال زراعی تولید می شود و بیشترین مصرف چای خانگی را به خود اختصاص داده است. چای ممتاز در واقع یک چای عالی و پرفروش با قیمت مناسب است. و به لحاظ قیمت و کیفیت می تواند گزینه مناسبی برای خرید و فروش عمده چای به حساب بیاید.     استان گیلان با دارا بودن 90 درصد وسعت باغات چای   ایران بزرگ ترین مرکز تولید و فروش چای داخلی است برای خرید عمده چای ( سبز و سیاه ) در فروشگاه آنلاین چای شمال می توانید با حداقل سفارش 30 کیلو از مزیت قیمت عمده و تخفیفات آن بهره مند شوید. برای خرید و فروش عمده چای، بدون واسطه و با مناسب ترین قیمت و ...

مشاهده ادامه خبر

فروش عمده چای در فروشگاه آنلاین چای شمال

۲۸ آبان ۱۴۰۱ ۰۱:۱۳:۵۰ ب.ظ

سرانه مصرف چای در ایران بالاست و این موضوع یک موقعیت عالی را برای خرید و  فروش چای چه به صورت عمده و جزیی ایجاد نموده است. تجارت چای با فروش آن در فروشگاه متفاوت است؛ کسی که تاجر چای است، یا خودش کارخانه تولید چای دارد یا با کارخانه داران چای در ارتباط بوده و بعد با نام برند خودش به فروش می رساند. در کارخانه های چایسازی شمال ایران همواره در زمان برداشت و تحویل برگ سبز چای می توان فعالیت گسترده و شبانه روزی را شاهد بود تا چای خشک درجه یک و اعلا و کاملا خالص تولید و در دسترس خریداران آن قرار گیرد. چای مرغوب ایرانی را می توان به عنوان یکی از مهمترین محصولات کشاورزی معرفی کرد چرا که تولید برگ سبز چای تنها منبع درآمد حدود 60 هزار خانوار چای کار شمال کشور است. در استان گیلان 180 کارخانه فعال چایسازی وجود دارد که رکن مهمی در ایجاد اشتغال پایدار و نمونه ای مشخص از یک زنجیره میان بخش صنعت و کشاورزی است. فردی که فروشگاه چای دارد، بیشتر بسته بندی های چای این تجار را می فروشد یا خرید چای را به صورت عمده از آن ها انجام می دهد. بازار هر شهر و ...

مشاهده ادامه خبر

انواع روشهای فراوری چای در جهان

۱۷ آبان ۱۴۰۱ ۰۹:۲۷:۳۰ ق.ظ

فرآوری چای سیاه در جهان به دو روش ارتودکس (سنتی یا همان روش رسمی) و سی­تی­سی (غیرسنتی) تولید می شود. در ایران به صورت رسمی و ارتودکس تولید می شود و ما بقی چای موجود در بازار هم چای سی تی سی است که از هند و کنیا وارد می‌شود. حال تفاوت این دو روش در چیست؟ چای ارتدکس و سی تی سی به غیر از فرآیند تولید، در ظاهر و مشخصات چای خشک نیز با هم متفاوت هستند. تفاوت این دو شیوه از لحاظ نحوه فراوری، به نوع مالش و لوله کردن برگ تازه چای مربوط است و از نظر ظاهری نیز چای سیاه ارتدکس دارای برگ‌هایی کشیده و در هم پیچیده و چای سیاه سی تی سی دارای برگ‌ها و ظاهری گرد و کُره‌ای مانند است. فرآوری چای به شیوه ارتدکس روش ارتدکس همان روش چای سازی ایرانی است. در فرآوری چای به این روش برگ سبز چای مراحل مختلف چایسازی را طی می‌کند. در این شیوه تمام مراحل تهیه چای از پلاس گرفته تا مالش، تخمیر و خشک کردن و سورتینگ انجام می گیرد. در واقع چای سیاه پس از انجام تمام مراحل چایسازی به دست می آید. که در مقاله بعدی به توضیح مراح ...

مشاهده ادامه خبر

پایان برداشت برگ سبز چای در سال 1401

۱۱ آبان ۱۴۰۱ ۰۹:۵۸:۰۸ ق.ظ

با توجه به شرایط آب و هوایی امسال که باعث دیررس شدن برگ سبز چای در باغات شد خرید تضمینی برگ سبز چای در چین سوم تا روز 10 آبان تمدید شد. معمولا خرید تضمینی برگ سبز چای تا پایان مهر به پایان می رسد. اگر قصد مسافرت به استان گیلان و دیدن و لذت بردن از برداشت چای و خرید چای دارید آشنایی با فصول برداشت برگ سبز چای در ایران خالی از لطف نیست. خرید تضمینی برگ سبز چای توسط دولت انجام می گیرد که با توجه به کیفیت برگ سبز چای به درجه یک و دو تقسیم بندی می شود. شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک برای سال ۱۴۰۱ را ۹ هزار و ۲۰۰ تومان و برگ سبز درجه دو را نیز هفت هزار و ۱۰۰ تومان اعلام کرده ‌است. در استان گیلان و مازندران نزدیک به ۱۷۰ کارخانه چایسازی برای خرید تضمینی برگ سبز چای با سازمان چای قرارداد بسته اند استان های گیلان و مازندران، 55 هزار چایکار دارد و وسعت   باغ‌های چای این ۲ استان حدود ۲۵ هزار هکتار است. برداشت برگ سبز چای با توجه به شرایط آب و هوایی ایران و ...

مشاهده ادامه خبر
  << قبلی   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   بعدی >>